Op zondag 31 maart organiseren vier studenten van Hogeschool PXL het eerste Jenever Tasting Event in Hasselt. Aangezien daar al een bekend Jenevermuseum ligt, is dat meteen de ideale plek voor wat de studenten “een totaalbeleving rond de ambachtelijke drank” noemen.
Workshops rond het maken van een jenevercocktail of de combinatie in gerechten, ambachtelijke en vooral lokale distillateurs die samenwerken en laten proeven, alles zit in dit totale belevingspakket. Jenever is typisch Belgisch, de Belg houdt er bovendien van en met graanjenever kan je van alles doen: dat is de achterliggende idee van het evenement.
Tijdens een bezoekersparcours valt er heel wat te proeven om het rijke smaakpallet van de Belgische graanjenever te accentueren. Zo bieden Stokerij Eenvoud uit Zelzate, De Sterkstokers uit Sint-Lenaarts, Distilleerderij De Korhaan uit Hechtel-Eksel, Brouwerij Massy uit Houthalen, P. Bruggeman uit Gent, het Craywinckelhof uit Lubbeek, Jenever Mertens uit Zottegem, Stokerij Rubbens uit Wichelen en Graanstokerij Filliers uit Deinze allemaal een dröpke aan. Als vertegenwoordigers uit de gekende Hasseltse jeneverscene vind je Stokerij Vanderlinden, ’t Stookkot en Distillery Fryns terug. En natuurlijk is er de eigen jenever van het Jenevermuseum zelf die ook nooit te versmaden is.
De inkom bedraagt 8 euro. In ruil krijg je een exclusief degustatieglas en vier jetons. Tickets zijn online beschikbaar vanaf eind februari, inschrijven voor de workshops kan vanaf 1 maart via het Facebook-evenement. (ds)
Maak je eigen jenever
Sinds kort biedt het Jenevermuseum ook een eigen workshop om jenever te leren maken volgens je eigen smaak. Het idee ontstond vorig jaar tijdens Tournée Locale en leverde twee heel unieke wijkjenevers op voor de Heilig Hartwijk en Runkst.
Deze workshop duurt 2 uur en mikt op achtienplussers. Alle info vind je op de website van het Jenevermuseum. Reserveren is wel een must.